Tip voor Ten Hag: ''Eén telefoontje naar Louis van Gaal en hij weet genoeg''

( 0 reacties)
Tip voor Ten Hag: ''Eén telefoontje naar Louis van Gaal en hij weet genoeg''

Jaap de Groot ziet overeenkomsten tussen Ajax uit 1992 en het Ajax van nu. "Met Dusan Tadic en Erik ten Hag in de rollen van John van ’t Schip en Louis van Gaal. Alleen het thema blijft onveranderd: de aanvoerder van Ajax stelt het beleid van de trainer ter discussie", schrijft hij in De Telegraaf.

In 1992 kwam er kritiek vanuit de spelersgroep op het 4-4-2-systeem van Van Gaal, waarbij linksbuiten Bryan Roy sneuvelde. Aanvoerde John van 't Schip besloot daarom de discussie aan te gaan. "Het wordt een historisch gesprek. De captain weet Van Gaal zover te krijgen dat hij de spelers laat stemmen tussen de 4-4-2- en 4-3-3-variant. De uitslag is alleszeggend: 15-1. Voor 4-3-3", aldus De Groot.

Het leverde Ajax succes op. "Twee maanden later wint Ajax de UEFA Cup en in 1995 de Champions League. Met dan Marc Overmars als linksbuiten en Finidi George op rechts", weet De Groot, die overeenkomsten ziet met het Ajax van nu. Dusan Tadic sprak namelijk uitgebreid met trainer Erik ten Hag.

"Opvallend is dat ook nu de linksbuiten ter sprake komt", vindt De Groot. "In plaats van Roy ditmaal David Neres, even daarvoor nog uitblinker tegen Bayern München. De vraag is nu of er weer iets moois bij Ajax gaat bloeien? Dat moet blijken, maar er is wel een belangrijke stap gezet. Na de handreiking van Van Gaal ging in 1992 de spelersgroep namelijk tot de bodem om z’n gelijk te halen."

"Dat zal bij Tadic niet anders zijn", vervolgt hij. "De rest zal aansluiten om collectief voor het gelijk van de ploeg te gaan. Is daarmee de positie van Erik ten Hag verzwakt? Eén telefoontje naar Louis van Gaal en hij weet genoeg."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›