De Jong: ''Als we dus nog wat willen, zullen we een goed resultaat moeten halen''

( 0 reacties)
De Jong: ''Als we dus nog wat willen, zullen we een goed resultaat moeten halen''

Frenkie de Jong was lange tijd een twijfelgeval voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Duitsland en België. De middenvelder miste de laatste vier duels met Ajax, maar kan zaterdag in actie komen.

"Ik zat zondag tegen AZ weer op de bank en had eventueel kunnen spelen, maar we hebben geen risico genomen", zegt De Jong in gesprek met NU.nl. "Ik kan tegen Duitsland gewoon in actie komen. Ik ben weer helemaal fit. 100 procent."

Na de nederlaag tegen Frankrijk is het duel met Duitsland belangrijk. "Als we dus nog wat willen, zullen we een goed resultaat moeten halen. Het liefst winnen", weet De Jong. "Daar gaan we vol voor. Makkelijk zal het natuurlijk niet worden, want Duitsland is gewoon nog een topland. Voor ons is het alleen maar mooi om ons daarmee te meten."

De Jong wil graag starten tegen Duitsland. "Hopelijk mag ik spelen. Zulke wedstrijden maken je als jongeling alleen maar beter, dus voor mij zou dat mooi zijn. Maar het gaat uiteraard om het team. Nederland is van oudsher een groot land en dat willen we ook weer worden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!