Homepage » Hoofdnieuws » ''Ze wisten helemaal niet wie De Jong was, na die wedstrijd wisten ze dat wel''

''Ze wisten helemaal niet wie De Jong was, na die wedstrijd wisten ze dat wel''

( 0 reacties)
''Ze wisten helemaal niet wie De Jong was, na die wedstrijd wisten ze dat wel''

Frenkie de Jong heeft inmiddels alweer drie interlands in het Nederlands elftal gespeeld. De middenvelder van Ajax maakte daarin veel indruk op zijn ploeggenoten bij Oranje.

"Frenkie zorgt er met zijn spel voor dat we verder naar voren kunnen spelen", zegt Georginio Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "Dan komen mijn kwaliteiten ook beter tot hun recht. Ik speel zodoende veel meer in mijn kracht."

De Jong en Wijnaldum vormden in de interland tegen Duitsland (3-0 overwinning, red.) samen met Marten de Roon het middenveld. "Hij neemt zó veel initiatief in balbezit dat het voor mij makkelijker is de boel te controleren", is ook De Roon vol lof. "Je komt nooit tegen een overtal te staan."

Kevin Strootman werd tegen Duitsland gepasseerd, maar is ook zeer te spreken over De Jong. "Na het duel met Frankrijk (2-1 nederlaag, red.) kwam ik terug bij mijn club Olympique Marseille. Het viel mee met de reacties. Wel ging het vooral over Frenkie de Jong", aldus Strootman.

De middenvelder kreeg veel vragen van ploeggenoten. "Ze wisten eerst helemaal niet wie hij was. Na die wedstrijd wisten ze dat wel. Ze vonden hem opvallend, hoe goed hij dat invulde, en vroegen aan mij waar hij speelde en meer over hem. Mooi."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›