Homepage » Hoofdnieuws » ''Je denkt toch niet dat zo'n speler drie maanden geleden een totaal andere voetballer was?"

''Je denkt toch niet dat zo'n speler drie maanden geleden een totaal andere voetballer was?"

( 0 reacties)
''Je denkt toch niet dat zo'n speler drie maanden geleden een totaal andere voetballer was?"

Bondscoach Ronald Koeman is niet bang om jeugdige spelers een kans te geven in het Nederlands Elftal. Één van die spelers die een kans krijgt is Ajax-middenvelder Frenkie de Jong. De 21-jarige Ajacied is blij dat Koeman niet terugdeinst om hem een kans te geven.

De Jong gelooft niet dat spelers in korte tijd compleet veranderen. "Het gaat gewoon om kansen krijgen. Je hoort mensen vaak zeggen als een speler eindelijk speelt, bij Ajax of in Oranje: zó, die heeft zich echt ontwikkeld in de afgelopen drie maanden. Maar je denkt toch niet dat zo'n speler drie maanden geleden een totaal andere voetballer was?", begint De Jong tevreden over zijn kansen in Oranje.

"Je moet je wel kunnen ontwikkelen, alleen wordt geen speler in een paar weken natuurlijk vier keer zo goed. Misschien was-ie een maand geleden ook al zo ver. Je moet wel wachten totdat je de kans krijgt van de trainer."

De middenvelder annex verdediger vindt niet dat de druk te hoog is. Volgens De Jong is er altijd druk. "Daarom was ik teleurgesteld na Frankrijk en zo blij na Duitsland. We hadden al het gevoel dat we op de goede weg waren en dat de stemming rondom Oranje positief aan het veranderen was, dan is het toch lekker als je een grote wedstrijd wint", aldus De Jong in gesprek met Voetbal International.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!