Homepage » Hoofdnieuws » 'Hooligans' van Benfica vallen Ajax-fans aan: ''Het was chaos''

'Hooligans' van Benfica vallen Ajax-fans aan: ''Het was chaos''

( 0 reacties)
'Hooligans' van Benfica vallen Ajax-fans aan: ''Het was chaos''

Een groep Ajax-supporters werd woensdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-1) op een laffe manier aangevallen bij hun hotel. Volgens Arne Joling ging het om een groep van ongeveer dertig Benfica-fans. 

"Hooligans eigenlijk, ik noem het niet eens supporters", blikt hij terug. "Die kwamen het terras op. Ze hadden een glasbak omgegooid, en daar kwamen allemaal lege flessen uit. Die namen ze mee richting ons terras en daar gingen ze mee gooien", aldus Joling.

"Je kunt je voorstellen, als je daar met zo veel mensen op een terras zit en iedereen moet door een deur snel naar binnen, en je rent voor je leven zeg maar, nou dan word je niet vrolijk", legt hij uit op de website van AT5. "Er liepen mensen met hoofdwonden door het hotel heen, t-shirts kapot. Die kregen natuurlijk al dat glas naar hun hoofd", vervolgt Joling. 

"Anderen kwamen in gevecht, die konden geen kant meer op, want ze kwamen van twee kanten ons hotel binnen, dus die moesten op een gegeven moment eieren voor hun geld kiezen", beseft hij. "Sommigen zijn ook gaan vechten, dus die kregen ook een paar klappen. Het was behoorlijk chaos binnen. Het personeel stond met tranen in de ogen, dit hadden ze nog nooit meegemaakt", besluit Joling.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›