''De Jong moet meer goals maken, dat heeft hij in zijn mars''

( 0 reacties)
''De Jong moet meer goals maken, dat heeft hij in zijn mars''

Frenkie de Jong is dit seizoen vrijwel wekelijks één van de sterkhouders bij Ajax en de talentvolle middenvelder heeft inmiddels ook een basisplaats weten te veroveren bij het Nederlands elftal. Ook Rafael van der Vaart geniet van de Ajacied. 

“Het zal niet verbazen dat ik een zwak heb voor Frenkie", lacht hij. "Vanwege de manier waarop hij zijn technische kwaliteiten koppelt aan inzicht, spelplezier en lef. Frenkie lijkt ogen in zijn achterhoofd en aan de zijkanten te hebben: voordat hij in balbezit komt, heeft hij zijn hele omgeving al gescand. Dat is het moeilijkste van de positie waarop hij speelt", legt Van der Vaart uit.

"Daar is hij een meester in. Juist op zulke goede spelers mag je dan trouwens ook iets kritischer zijn", vervolgt hij in gesprek met Voetbal International. "Met zijn kwaliteiten moet hij vaker de dodelijke steekpass geven en ook meer goals maken. Dat heeft hij in zijn mars. Als hij dat aspect aan zijn spel kan toevoegen, en de kwaliteiten heeft hij ervoor, dan hebben we het over Europese top", aldus Van der Vaart.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!