Blind trots op Europees succes: ''Dat is wel typisch Nederlands''

( 0 reacties)
Blind trots op Europees succes: ''Dat is wel typisch Nederlands''

Ajax staat na veertien competitiewedstrijden op een tweede plek in de Eredivisie met slechts twee punten achterstand op koploper PSV en de club uit Amsterdam is ook na de winterstop actief in de Champions League. Daley Blind is vooral trots op de resultaten in Europa. 

"Bayern is een topploeg, Benfica is al jarenlang een vaste speler in Europa, met vaak overwintering in de Champions League", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het is wel typisch Nederlands om die ploegen nu opeens heel erg naar beneden te gaan praten. We maken met Ajax gewoon een fantastisch Champions League-seizoen door", constateert Blind.

"En met zes kwalificatieduels hadden we de langst denkbare route naar de groepsfase", blikt de centrumverdediger terug. "Alles hebben we overwonnen, maar zo vanzelfsprekend was dat niet. In de afgelopen maanden groeiden we als ploeg en viel alles op zijn plek in deze selectie. Een mix van jong talent en ervaren spelers", vervolgt Blind. 

"Een jongen als Noussair Mazraoui die doorbrak, talenten als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong die de volgende stap maakten, en zo kan ik elke speler wel aanstippen", beseft hij. "Ook de wissels, die echt iets toevoegen als ze erin komen. Dat is mooi om mee te maken en nu beloond te zien worden met overwintering in de Champions League", besluit Blind. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!