''Dat zie ik ook bij Matthijs de Ligt, dat vind ik mooi om te zien''

( 0 reacties)
''Dat zie ik ook bij Matthijs de Ligt, dat vind ik mooi om te zien''

Daley Blind keerde in de zomer terug naar Ajax en de centrumverdediger heeft vanwege zijn ervaringen op het hoogste niveau ook een belangrijke rol in de kleedkamer. De routinier heeft vanaf de eerste dag geprobeerd om zijn verantwoordelijk te pakken. 

"Ik coach actief in het veld, maar ben geen prater in de kleedkamer", benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik vind het prettiger om een-op-een de boodschap over te brengen, dan dat ik in de groep het hoogste woord heb. Lasse Schöne, Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar zijn meer types die in de kleedkamer het woord nemen", vervolgt Blind. 

Bij Oranje maakte hij ook veel grote persoonlijkheden mee. "Qua leiderschap was Wesley Sneijder voor mij iemand die echt indruk maakte", blikt hij terug. "Ook bij mindere periodes met het Nederlands elftal nam hij het voortouw. Als hij het woord nam, raakte hij de kern. Het was echt, het was puur. Vaak genoeg hoor je spelers iets roepen dat niet aankomt", beseft Blind. 

"Geforceerd leiderschap werkt niet in een elftal, daar prikt iedereen heel snel doorheen. Zoiets moet in je zitten, dat zie ik ook bij Matthijs de Ligt", vervolgt hij over zijn talentvolle collega bij Ajax. "Hij is pas negentien jaar, maar heeft nu al het vermogen om op de juiste momenten de juiste dingen in de groep te zeggen. Dat vind ik mooi om te zien", besluit Blind enthousiast. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!