''Het is niet mijn intentie om er binnen vijf minuten tegen Ajax af te gaan''

( 0 reacties)
''Het is niet mijn intentie om er binnen vijf minuten tegen Ajax af te gaan''

Jeremiah St. Juste was eerder dit seizoen in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Ajax de schlemiel, maar kroonde zich afgelopen weekend tegen PSV tot 'held'.

In de slotfase zorgde St. Juste met een ijzersterke tackle ervoor dat Luuk de Jong niet kon scoren. "Toen was ik net op tijd, tegen Ajax net te laat. Het ligt dicht bij elkaar", blikt de verdediger terug in gesprek met de Volkskrant.

Na het duel met Ajax waren zijn ploeggenoten nog kwaad op hem. "Ze waren niet tegen mij, maar tegen mijn actie", weet St. Juste. "Ik wist voor mezelf dat het een domme actie was, dat is vervelend genoeg. Dan is er nog je team, je club die je in de steek laat."

"Dat hebben we intern besproken", vervolgt de verdediger. "Je mag elkaar op een correcte manier op fouten wijzen. Ze weten dat ik er zelf ook van baalde. Het is niet mijn intentie om er binnen vijf minuten tegen Ajax af te gaan. Hopelijk snapt iedereen dat."

St. Juste blikt nog één keer terug. "We wilden fel beginnen en dat lukte. Ik speel de bal te ver voor me uit, kom op hoge snelheid aan, remde, maar... ik heb mijn linkerbeen in de lucht. Hij (Tagliafico, red.) neemt die bal aan, draait weg, daardoor ziet het er iets erger uit. Neemt niet weg dat ik er dom in ging. Je moet een balans vinden. Stevig beginnen, maar niet te gek."

Hij moest de rest van de wedstrijd in de kleedkamer volgen. "Je hoort het publiek schreeuwen, de scheidsrechter fluiten, Ajax scoren en je kunt niets doen, ja, hopen dat het niet erger wordt. Duurde lang, hoor. Dan denk je: wat heb ik gedaan, man? Iedere keer dat je daarna niet speelt, baal je", aldus St. Juste.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!