''Mathijsen trok ooit aan mijn haar, ik sloeg hem vervolgens direct knockout''

( 0 reacties)
''Mathijsen trok ooit aan mijn haar, ik sloeg hem vervolgens direct knockout''

Andy van der Meijde speelde jarenlang bij Ajax, maar het had niet veel gescheeld of hij had niet lang bij de Amsterdammers gespeeld. De snelle buitenspeler herinnert zijn eerste wedstrijd, die bijzonder was, nog erg goed.

"Mijn eerste wedstrijd weet ik nog wel. Op een toernooi ging ik de linksback, Joris Mathijsen, telkens voorbij. Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knockout. Mijn trainer, Günther de Haan, werd helemaal gek natuurlijk. Al die jongens keken me aan en vonden dat ik gek was. Ze dachten dat ik zo'n boer was uit Arnhem", vertelt Van der Meijde op de officiële clubwebsite van Ajax. 

De voormalig prof speelde onder meer onder Co Adriaanse, met wie hij een goede band had opgebouwd. "Ik ben wel eens weggestuurd door Co, dan was ik vervelend of luisterde ik niet. Ooit brak ik het been van de keeper van Newcastle, zo dol was ik. Na dat voorval werd ik een week weggestuurd", herinnert Van der Meijde zich nog. "Op trainingen ben ik ook wel eens op de vuist gegaan met teamgenoten. Uiteindelijk moest ik altijd op kantoor komen bij Adriaanse. Maar Co had een zwak voor me, hij zag het wel in me zitten. Hij vond me een beetje gek maar had wel vertrouwen in mij."

Van der Meijde geeft aan dat hij niet altijd vervelend was. "Later werd ik echt vervelend en kon ik moeilijk met tegenslagen omgaan. Ik heb wel eens een vechtpartij met de fysio gehad, voor de wedstrijd was ik in de kleedkamer aan het etteren en schoot de bal in z’n gezicht. Daar zei hij natuurlijk wat van en toen viel ik hem aan. In het 2e werd ik ooit een keer gewisseld door Jan Olde Riekerink, daar was ik het mee oneens. Uit woede trapte ik tegen de waterzak aan en was Jan zeiknat", blikt Van der Meijde terug.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!