De Jong geheimzinnig: ''Misschien blijf ik nog een jaar, misschien vertrek ik''

( 0 reacties)
De Jong geheimzinnig: ''Misschien blijf ik nog een jaar, misschien vertrek ik''

Frenkie de Jong maakt dit seizoen veel indruk in het shirt van Ajax. De jonge middenvelder debuteerde daarnaast ook al in het Nederlands Elftal en gaf zijn prijskaartje duidelijk af. De Ajacied heeft echter geen haast met een vertrek. 

"Het is lastig om te zeggen wat er gaat gebeuren", begint De Jong in gesprek met The Guardian. "Ik wil dit seizoen afmaken bij Ajax. Daarna zien we het wel. Misschien blijf ik nog een jaar, misschien vertrek ik. Ik weet het niet zeker. Ik besteed er geen aandacht aan. Ik hoor de verhalen, maar wil het seizoen hier gewoon goed afmaken."

Waar De Jong op veel complimenten kan rekenen en zelfs al werd vergeleken met Johan Cruijff, ziet hij het heel anders. "Ik voel me vereerd, maar denk niet dat je ons kunt vergelijken. Hij was zoveel beter dan ik en had zoveel kwaliteit. Dat niveau zal ik nooit bereiken. Ik wil mezelf niet met Cruijff vergelijken. De mensen die dat wel doen willen dat ook niet, ze zien alleen gelijkenissen, maar niet dezelfde kwaliteiten. Ik kijk naar zijn videos: de manier waarop hij bewoog met de bal, hoe hij het spel zag", besluit De Jong realistisch.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!