''Ik denk wel dat het een verkoop wordt, zodat ik ooit naar Ajax 1 kan''

( 0 reacties)
''Ik denk wel dat het een verkoop wordt, zodat ik ooit naar Ajax 1 kan''

Teun Bijleveld maakte in de zomer zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Al-Ahly. Ook kreeg hij minuten in de voorbereiding op het huidige seizoen ook in de oefenwedstrijd tegen VVSB, waarin hij zelfs tweemaal wist te scoren.

Ondanks de positieve ontwikkelingen ziet de jonge middenvelder zichzelf niet snel een stap maken naar de hoofdmacht. "Om eerlijk te zijn zie ik het als een lastig verhaal om nu door te breken. Er komen weer jonge jongens aan waar de club ook potentie in ziet en dat accepteer ik ook. Ik wil ook niet zeggen dat ik uitontwikkeld ben in de Keuken Kampioen Divisie, maar ik wil graag kijken of ik het niveau van de Eredivisie ook aankan. Ik ben inmiddels twintig en ik denk dat het ook belangrijk is voor een jongen van mijn leeftijd die bij Jong Ajax speelt om naar een club in de Eredivisie te gaan", zegt Bijleveld in gesprek met Voetbalzone.

Waar onder meer Zian Flemming en Deyovaisio Zeefuik naar PEC Zwolle en FC Groningen vertrokken, ziet Bijleveld zo'n stap wel voor zich. "Dat zijn allemaal jongens die ongeveer van mijn leeftijd zijn en allemaal de stap naar de Eredivisie hebben gemaakt, waar ze gewoon beter worden. Ik kan wel blijven wachten op mijn kans, maar die kans is gewoon klein op dit moment en ik denk dat iedereen dat ook wel zo ziet", vervolgt Bijleveld.

"Ik denk wel dat het een verkoop wordt, zodat ik ergens twee of drie jaar kan spelen, echt stappen kan maken en dan ooit nog een keer naar bijvoorbeeld Ajax 1 kan. Ik denk dat het lastig wordt om dat nog via Jong Ajax te doen. Misschien gaat het ook wel in de winter gebeuren, het is wellicht wel het beste om zo snel mogelijk minuten te gaan maken. Maar misschien gebeurt het ook wel later, dat is afwachten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›