''Die wedstrijd in Amsterdam kan wel eens een echte finale worden''

( 0 reacties)
''Die wedstrijd in Amsterdam kan wel eens een echte finale worden''

Erick Gutiérrez speelt sinds de zomer bij PSV en maakt veel indruk in Eindhoven. De middenvelder moest wel even wennen in Nederland, maar merkte al snel dat er slechts twee echte topclubs in de Eredivisie zijn.

"Ik vind het leven in Nederland erg fijn. De mensen zijn rustig en tonen veel respect. Ik kan met de familie over straat zonder dat er iets gebeurt”, aldus Gutiérrez in gesprek met de Telegraaf. "In Mexico zeggen ze misschien dat dit niet zo’n goede competitie is, maar dan moeten ze maar eens in Nederland gaan spelen. Iedereen wil aanvallen. En dan hebben we ook de titelstrijd met Ajax. Die wedstrijd daar, eind maart, dat kan best wel eens een echte finale worden.”

De Mexicaan merkte dat in zijn eigen land veel meer beslist wordt op technische vaardigheden. "In Mexico worden wedstrijden meer beslist op techniek. Het tempo is daar ook iets lager. De eredivisie is een competitie waar het meer op kracht aankomt en waar je elke wedstrijd de strijd aan moet gaan. Toch denk ik dat in Mexico de ploegen qua sterkte wel dichter bij elkaar zitten. In de eredivisie is het bovenin een enorm spannende strijd tussen Ajax en PSV, maar de andere ploegen staan een stuk verder weg", besluit 'Guti' in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›