''Ik associeer de term campingelftal met alcohol, roken en lacherigheid''

( 0 reacties)
''Ik associeer de term campingelftal met alcohol, roken en lacherigheid''

FC Emmen staat na zeventien competitiewedstrijden op een dertiende plek in de Eredivisie, maar Gersom Klok bewaart nog altijd slechte herinneringen aan de wedstrijd tegen Ajax. De promovendus werd een 'campingelftal' genoemd na de 5-0 nederlaag. 

"Natuurlijk was het niet fijn dat mensen dat riepen", blikt de vleugelverdediger terug in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "We wilden niet het lachertje van de eredivisie zijn, maar waren dat aan het begin van seizoen wel. Het had alleen weinig met onze prestaties te maken", aldus Klok. 

"Ik associeer de term campingelftal met alcohol, roken en lacherigheid.", legt hij uit. "Weet je, als het al gebeurt: het zou mij worst zijn. Als een teamgenoot zich na een wedstrijd een stuk in de kraag wil zuipen, vind ik het prima. Zolang hij er daarna maar weer staat", beseft Klok.

"Het is natuurlijk een ander verhaal als het om de haverklap gebeurt", erkent hij. "Je bent en blijft topsporter. Maar waarom zou je niet mogen genieten van het leven? Ik kan zo wat eredivisiespelers opnoemen die de bloemetjes regelmatig buiten zetten. Toch krijgen die jongens geen kritiek. Omdat ze elke week topniveau leveren", besluit Klok. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›