Twijfels over contractverlenging: ''Een trainerscarrière is moeilijk te plannen''

( 0 reacties)
Twijfels over contractverlenging: ''Een trainerscarrière is moeilijk te plannen''

Jong Ajax heeft de laatste weken de smaak goed te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax-trainer Michael Reiziger is blij met het contact dat hij heeft met Erik ten Hag, als voorbeeld geeft hij Ryan Gravenberch. 

"Ryan Gravenberch is zestien jaar, een junior nog, maar hij speelt vaak bij ons in Jong Ajax terwijl hij traint met de A-selectie. Je begrijpt dat het heel belangrijk is om van elkaar te weten hoe dat gaat. Wij willen weten hoe Ryan heeft getraind als we hem het veld in sturen, en hoofdtrainer Erik ten Hag wil van ons weten hoe Ryan zich houdt in de groep, hoe hij is in de kleedkamer", begint Reiziger in gesprek met het Parool over de ontwikkelingen bij Jong Ajax.

Reiziger is blij met het goede contact met Ten Hag. "Die was vorig jaar goed en dat is ze nog steeds. In de tactische aanpak trek je één lijn. Wij spelen in een tactisch concept dat strookt met de speelwijze van het eerste elftal. Op die manier bereid je de spelers van het beloftenelftal ook voor op de stap naar het eerste. Maar een wedstrijd is een wedstrijd, dus er kunnen zich dingen voordoen waardoor ik van dat concept moet afstappen. Die vrijheid heb ik."

Het contract van de oud-prof loopt komende zomer af, hij twijfelt of hij bij de Amsterdammers moet blijven. "Ik zou hier kunnen blijven, in dezelfde of in een andere rol. Ik weet niet wat een logische stap zou zijn, als die al bestaat. Een trainerscarrière is moeilijk te plannen", aldus Reiziger.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›