''Mijn advies aan Ten Hag en co: hou ook dan alsjeblieft je mond''

( 0 reacties)
''Mijn advies aan Ten Hag en co: hou ook dan alsjeblieft je mond''

De nog actieve clubs in de Champions League kregen vorige week maandag uitleg over het gebruik van de VAR in de knock-outfase, maar slechts vijf van de zestien deelnemende ploegen kwamen opdagen.

"De rest, onder wie Erik ten Hag van Ajax, bleef weg", schrijft Ronald Waterreus in De Limburger. "Zij waren er dus niet bij toen experts vertelden over hoe het werk van de videoscheidsrechter eruit gaat zien in de Champions League, het toernooi dat het tot dusver nog zonder VAR deed. In plaats daarvan stuurden zij hun assistent. Of, las ik ergens, de jongste bediende van de marketingafdeling. Kun je nagaan hoe serieus ze de meeting namen..."

"Feitelijk is het natuurlijk dieptriest", meent de oud-prof. "De Champions League staat voor de grootste verandering ooit, coaches krijgen de gelegenheid om daarover geïnformeerd te worden en zelfs suggesties te doen voor een zo rimpelloos mogelijke introductie. En wat doen ze? Het gros laat verstek gaan. Ik vind dat heel kwalijk. Juist omdat er zoveel te bespreken valt."

Waterreus is benieuwd hoe de trainers reageren als ze straks benadeeld worden door de VAR. "Grote kans dat ze voor de tv-camera's dan weer in gebruikelijke reflex schieten: in de slachtofferrol. Mijn advies aan Ten Hag en co: hou ook dan alsjeblieft je mond. Simpelweg omdat je alsjeblieft je mond. Simpelweg omdat je het recht van spreken hebt verspeeld", aldus Waterreus.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›