Geen zorgen in Madrid: ''Is Ajax nog steeds een wasmiddel?''

( 0 reacties)
Geen zorgen in Madrid: ''Is Ajax nog steeds een wasmiddel?''

In Spanje liggen ze niet wakker van Ajax als tegenstander. Alfredo Relaño, sinds 1996 hoofdredacteur van de Spaanse sportkracht AS, kent bijna geen speler van de Amsterdammers.

"De Jong, maar dat komt omdat Barcelona hem heeft gekocht en Real ook wel interesse leek te hebben", zegt Relaño in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De mythe van het Ajax van toen is helemaal verdwenen, hè?"

Ajax was jarenlang een Europese grootmacht, maar kan in de 21ste eeuw geen potten breken in de Champions League. "Het Bosman-arrest is voor clubs als Ajax funest geweest", meent Relaño. "Tot die tijd mocht je maar drie buitenlandse spelers hebben, dat hield het voetbal in evenwicht. Toen Ajax in de jaren 70 zo groot was, stelde Real niets voor, omdat er in Spanje destijds nog helemaal geen buitenlanders mochten worden aangetrokken."

Relaño maakte pas in 1966 op vijftienjarige kennis met Ajax. "Ik kende Ajax alleen van de reclame, een witte ridder die het wasmiddel aanprees op TV. 'Ajax, de machtigste'. Dat was het Nederlands voetbal voor ons, een wasmiddel, we deden er lacherig over. En dat geldt nu ook weer, eigenlijk. Is Ajax nog steeds een wasmiddel?"

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›