Waterreus vol lof over Ajacied: ''Dan ben je een klasbak''

( 0 reacties)
Waterreus vol lof over Ajacied: ''Dan ben je een klasbak''

Ronald Waterreus heeft vandaag in zijn column voor Dagblad de Limburger een compliment uitgedeeld aan Hakim Ziyech. De voormalig profvoetballer zag dat de creatieve linkspoot vorige week een mooi gebaar maakte. 

"Hij schonk Leon de Kogel, oud-speler van onder meer VVV die na een auto-ongeluk nooit meer kan voetballen en in financiële problemen is geraakt, een bedrag", schrijft hij. "Daarmee kan hij zijn medische kosten betalen. Meest hartverwarmende hiervan was dat we dit nooit hadden geweten als De Kogel dit niet zelf wereldkundig had gemaakt", aldus Waterreus.

"Anders gezegd: Ziyech maakte zijn gebaar naar die jongen puur uit intrinsieke betrokkenheid, vervolgt hij enthousiast. "Niet om eens even lekker populair in de media te komen als 'gutmensch'. Dan ben je een klasbak. Een voorbeeld is hij. Op het veld, waar hij nooit te beroerd is keihard te werken. En, tenminste zo belangrijk, daarbuiten. Oké, hij heeft misschien niet het aaibare van Frenkie de Jong. Of de leuke oneliners van Tom Beugelsdijk. Hoeft ook niet", benadrukt Waterreus. 

"Hij presteert als mens en als voetballer", legt hij uit. "En daarmee kan hij, tegen wil en dank wellicht, weleens model gaan staan voor een generatie succes-Marokkanen. Mooi! Bij mij is die 'maar' bij Ziyech na afgelopen week, kortom, voorgoed verdwenen. Nu nog bij die anonieme internethelden die hem een 'zielig, miezerig mannetje' noemen. Ik hoop van harte dat zij ooit de Hakim Ziyech in zichzelf zullen ontdekken. Zou de wereld een stuk aangenamer van worden", besluit Waterreus. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!