Schöne: ''Ik merkte het in de dagen voor het duel met Real''

( 0 reacties)
Schöne: ''Ik merkte het in de dagen voor het duel met Real''

Lasse Schöne was één van de meest besproken spelers na de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax. De Deense middenvelder schoot een vrije trap knap over Real-goalie Thibaut Courtois heen. Schöne blikt terug op het mooie moment.

"Ik dacht: Ik schiet hem gewoon op doel. Dan kan er altijd nog iemand tegenaan lopen en als dat niet gebeurt, dan is er een kans dat-ie er in één keer invliegt. Vaak staan keepers richting de tweede paal, maar Courtois stond al een aardig eind richting de eerste paal. Je moet zo’n bal vol doortrappen, geen twijfel hebben, ook het risico durven nemen dat de bal te hard is. Toen de bal van mijn voet vertrok, had ik al direct het gevoel: Die raak ik wel lekker", begint Schöne in gesprek met Voetbal International. "Tegelijkertijd weet je dat er een jongen van twee meter lang in dat doel staat. Ik zag de bal dalen en zag dat Courtois er niet bij kon. Dat moment was fantastisch."

De middenvelder erkent dat het een bijzonder moment was om Real uit te schakelen. "Geweldig. Bijzonder. Dit hele seizoen zijn we onszelf aan het overtreffen in Europa. Doorgaan in de poule was al top, eindelijk was het gelukt na al die jaren. Dan loot je vervolgens Real Madrid. In het begin hadden we zoiets van: Dat is best te doen, maar het bleef wel Real. Toen kwam die eerste wedstrijd dichterbij en was Real weer in vorm, en waren wij juist aan het kwakkelen. Dan speel je die eerste wedstrijd zo goed, maar beloon je jezelf niet. Maar we hadden niet het gevoel dat het was gedaan. Ik merkte het in de dagen voor het duel met Real. Maar dan nog weet je nooit hoe het in het veld gaat."

"Na die snelle eerste goal, wisten we: Het kan. Het kan echt. Na die 0-2 helemaal. Vervolgens werd het echt onze wedstrijd. We waren zo vastberaden om onze eigen wedstrijd te spelen. We kenden geen angst. Dat merkte ik aan iedereen. Natuurlijk heeft dat te maken met onze Europese reeks dit seizoen. Hoe we in München speelden, bij Benfica, dat heeft ons veel vertrouwen gegeven. Dat kwam er nu uit", stelt Schöne.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!