VIDEO | Samenvatting: Ajax boeit moeizame zege op PEC Zwolle

Ajax kende een moeizame avond tegen PEC Zwolle. In de Johan Cruijff ArenA werd het uiteindelijk 2-1 voor de ploeg van Erik ten Hag. Waar PEC Zwolle in de 80e minuut nog gelijk maakte, wist de ploeg toch nog te winnen in de achtervolging op PSV.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen een aantal kansjes om de score al vroeg te openen. Kasper Dolberg had de grootste kans voor de rust. Dusan Tadic opende de score, hij kwam goed voor zijn man en kon een voorzet van Zakaria Labyad bij de tweede paal binnen tikken. Vanaf de goal werd het niet veel beter en werd er afgefloten voor de rust, zonder grote kansen.

Halverwege de tweede helft kwamen Joël Veltman en Klaas Jan Huntelaar in het veld, in de hoop op meer kansen. Nadat er ook een paar mogelijkheden waren geweest, lag de bal plotseling aan de andere kant in het net. PEC Zwolle zette een counter op en omdat de complete defensie van Ajax leek te slapen kon Van Crooij eenvoudig de 1-1 achter Onana schieten. Nog geen minuut na de goal later ging Van Crooij opnieuw diep, maar dit keer kon Onana de bal wel keren.

Ten Hag bracht toen debutant Noa Lang. Nog geen twee minuten na zijn invalbeurt zorgde de vleugelaanvaller met een uitstekende assist dat Ajax weer op voorsprong kwam. Daley Blind kon bij de tweede paal eenvoudig binnen koppen en zorgde daarmee voor de 2-1. In de laatste minuut kwam PEC Zwolle bovendien nog met tien man te staan omdat doelpuntenmaker Van Crooij zijn tweede gele kaart kreeg toen hij op de voet van Huntelaar ging staan.

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (83. Lang), Van de Beek, Labyad (68. Veltman); Neres, Dolberg (68. Huntelaar) en Tadic.