Stam baalt van arbitrage: ''Volgens mij gewoon een overtreding''

( 0 reacties)
Stam baalt van arbitrage: ''Volgens mij gewoon een overtreding''

Voormalig Ajax-speler en huidig trainer van PEC Zwolle is het niet eens met de arbitrale beslissing rondom de 2-1 van Daley Blind. Volgens de oefenmeester ging er een overtreding aan vooraf.

"De scheidsrechter keek blijkbaar alleen naar het moment van het doelpunt, maar in de situatie daarvoor werd Thomas Lam met twee handen in z'n rug geduwd", begint Stam tegen FOX Sports. "Dat is volgens mij ook een overtreding. Hij moet het spel daarvoor al stil leggen en daar is de VAR ook heel belangrijk in. Ze moeten de eerste situatie ook zien en niet pas als de bal de goal in gaat, want dan is de situatie al voorbij."

Stam erkent dat hij vooraf heeft benadrukt dat er kansen lagen in Amsterdam. "Van tevoren hadden we dat al in de gaten. Als je hier komt voetballen moet je niet bang zijn en lef tonen. Uiteindelijk zie je dat je momenten gaat krijgen dat je tussendoor kunt spelen en gevaarlijk kunt gaan worden."

Hoewel PEC een prima tweede helft speelde, is het nog wachten op de punten voor de Zwollenaren. "Iedere wedstrijd is anders. Natuurlijk maken wij ons zorgen over het behoud. Het is niet zo dat je altijd je punten gaat krijgen als je voetbal speelt zoals wij. Dat zie je vandaag ook goed. Je moet beloond worden, maar ook scherp blijven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!