De Ligt blikt vooruit: ''Misschien moet je die niet loten''

( 0 reacties)
De Ligt blikt vooruit: ''Misschien moet je die niet loten''

Ajax zit in de koker voor de kwartfinales van de Champions League. Matthijs de Ligt heeft geen persoonlijke voorkeur, omdat elke tegenstander een goed team heeft. De aanvoerder weet echter ook dat ze tegen iedereen kansen hebben.

"Ik heb niet per se een voorkeur. Je hebt verschillende lotingen natuurlijk. Er zijn op papier zwakkere tegenstanders en op papier hele sterke tegenstanders", zegt De Ligt in gesprek met Voetbal International.

De verdediger legt uit waarom het hem niet uit maakt. "Tegen de zwakkere tegenstanders heb je misschien meer de bal, maar dan kunnen ze gevaarlijk worden in de omschakeling. Daar hebben we het in het algemeen wel moeilijk mee. Dus misschien moet je die wel niet loten. En we hebben tegen de topclubs, Real Madrid en Bayern München, eigenlijk onze beste wedstrijden gespeeld in de Champions League."

Voor De Ligt wordt het wellicht een interessant duel, omdat hij misschien tegen zijn toekomstige team aan zal treden. "Ja wie weet. Dat zou goed kunnen", stelt de 19-jarige aanvoerder van de Amsterdammers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!