Ten Hag: ''Ik kan geen garantie geven dat hij zondag speelt''

( 0 reacties)
Ten Hag: ''Ik kan geen garantie geven dat hij zondag speelt''

Ajax won woensdagavond in eigen huis met 2-1 van PEC Zwolle en een dag later stond alweer de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ op het programma. Trainer Erik ten Hag hoopt dat Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zondag weer inzetbaar zijn. 

"Frenkie en Hakim’ zijn 2 absolute sterkhouders", legt de oefenmeester uit op de clubsite."Het streven is om ze er zondag weer bij te hebben. Zo niet, dan moeten we met andere spelers winnen.  De medische staf doet er alles aan om ze op tijd fit te krijgen", verzekert Ten Hag. 

Frenkie de Jong zat tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle als 'noodscenario' op de bank. "Hij kon spelen maar dan loop je wel het risico dat het probleem zich verergert", vervolgt hij. "We moeten voorkomen dat dat gebeurt. Ik kan geen garantie geven dat hij zondag zal spelen", aldus Ten Hag. 

‘’We houden Frenkie er niet voor niks uit, dat heeft een reden. De speler moet daarin ook zelf zijn eigen keuze maken. De gezondheid van een speler staat altijd bovenaan", benadrukt hij. "Het is goed om hem van advies te voorzien, maar een speler moet zijn eigen keuze maken. Als een speler fit is ben ik er altijd voorstander van dat hij speelt. Dan moeten ze juíst spelen, vind ik", besluit Ten Hag. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!