Schreuder reageert: ''In eerste instantie schrok Overmars''

( 0 reacties)
Schreuder reageert: ''In eerste instantie schrok Overmars''

Alfred Schreuder gaat na dit seizoen bij Hoffenheim aan de slag als hoofdtrainer. Het vertrek van de assistent-trainer van Erik ten Hag, die in het verleden al als eindverantwoordelijke aan het roer stond bij FC Twente, kwam wel als een kleine verrassing bij Ajax. 

"In eerste instantie schrok Marc Overmars", vertelt hij in gesprek met de Telegraaf. "Maar ik ben heel dankbaar hoe hij zich naar Hoffenheim toe heeft opgesteld. Marc weet als geen ander dat je het er niet snel uit krijgt als iets in iemands kop zit. Het is een grote uitdaging dat ik het nu als hoofdtrainer mag laten zien", aldus Schreuder, die bij de club uit Amsterdam door veel spelers ook al als hoofdtrainer werd gezien.

"Erik (ten Hag, red.) heeft me dit seizoen een grote mate van vrijheid gegeven en dat is fijn", vervolgt hij enthousiast. "We hebben een prima taakverdeling, waarbij ik een deel voor mijn rekening neem en Erik natuurlijk ook een flink gedeelte. Ik ben een assistent met veel vrijheden", constateert Schreuder, die veel reacties kreeg nadat het nieuws dinsdagmiddag naar buiten werd gebracht. 

"Veel spelers en mensen uit de staf hebben een berichtje gestuurd", erkent hij. "Ze zijn blij voor me en gunnen me de transfer, maar vinden het ook jammer dat ik wegga. Of ik nog Nederlanders meeneem voor in de staf? Ik ben daar vrijdag en dan zullen we dat bespreken", verklapt Schreuder, die op een goede manier afscheid wil nemen bij de club uit Amsterdam. 

"We moeten met z’n allen voor de dubbel strijden", legt hij uit. "En proberen de halve finale van de Champions League te halen. Dus kampioen worden, de beker (Ajax neemt het in De Kuip op tegen Willem II, red.) winnen en Juventus uitschakelen. Dat kan alleen door nu dicht bij elkaar te blijven", besluit Schreuder vastberaden. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›