Borst blikt vooruit: ''Ik geef Ajax morgen 30 procent kans''

( 0 reacties)
Borst blikt vooruit: ''Ik geef Ajax morgen 30 procent kans''

Ajax neemt het dinsdagavond in Turijn op tegen Juventus en Hugo Borst is benieuwd of de club uit Amsterdam er in slaagt om de Italiaanse grootmacht uit te schakelen. De verslaggever is echter van mening dat de 'Oude Dame' favoriet is. 

"Een meerderheid van het Nederlandse voetbalpubliek denkt dat Ajax Juventus uitschakelt", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Ik vermoed dat de meeste stemmers Erik ten Hag en die prachtige verzameling voetballers waarover hij beschikt een warm hart toedragen. Fans van Ajax, het is een slag mensen dat sterft van het zelfvertrouwen", constateert Borst. 

"Ajax-fans refereren aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid", vervolgt hij. "Als je Real in eigen huis kunt verslaan, waarom Juve dan niet? Nou, bijvoorbeeld omdat Ronaldo in Turijn speelt. En omdat Juventus veel betere verdedigers heeft. En omdat er in Turijn een oerkracht bovenkomt - vraag maar na bij de spelers van Atlético Madrid. Juventus was in de achtste finales een wervelwind", blikt Borst terug. 

"Een in Madrid opgelopen achterstand van 2-0 werd door Ronaldo en de zijnen vrij eenvoudig omgebogen. Is Ajax dan niet goed genoeg? Dat hoor je mij niet zeggen", benadrukt hij. "Maar overdrijven is ook een vak. Aan mijn voorspelling moet geen waarde worden toegedicht. Ik geloofde niet in een wonder in Madrid. Maar dat gebeurde wel. Ik geef Ajax morgen 30 procent kans. Maar ook als ze worden uitgeschakeld, maak ik een diepe, diepe buiging", besluit Borst. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›