Ajax komt met duidelijk statement na verzoek van FC Twente

( 0 reacties)
Ajax komt met duidelijk statement na verzoek van FC Twente

Ajax rekent er op dat de beoogde kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax gewoon op De Toekomst gespeeld zal worden. De club uit Amsterdam blijft bij haar standpunt en ziet een duel in de Johan Cruijff Arena (vooralsnog) niet zitten. 

"Vooropgesteld vindt Ajax het heel jammer dat het niet aan de wens van alle supporters van FC Twente kan voldoen", legt men uit. "Ajax loopt zelf ook regelmatig tegen de situatie aan waarin de capaciteit van een uitvak niet voldoet aan de vraag van onze supporters." 

"De Toekomst is de thuishaven van Jong Ajax, dat er al zijn thuiswedstrijden speelt", vervolgt Ajax in de verklaring. "De Toekomst voldoet aan alle infrastructurele eisen die de KNVB aan een stadion betaald voetbal stelt. Daarnaast geldt dat het bezoekersvak een minimumcapaciteit 2.5% van de capaciteit van het gehele stadion moet betrekken. Met 185 kaarten voldoet Ajax ruim aan deze eis (8.8% van 2100)."

"Ajax faciliteert de 185 supporters die vanuit FC Twente afreizen naar de Toekomst. Als andere supporters zonder kaartje besluiten op eigen gelegenheid richting Amsterdam af te reizen, zal dit een openbare orde-kwestie worden waar de gemeente over gaat", constateert men. "Ajax hoopt op 19 april een mooie wedstrijd te beleven met alle aanwezige supporters." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›