''Niemand had dit voor mogelijk gehouden, behalve Louis van Gaal''

0
''Niemand had dit voor mogelijk gehouden, behalve Louis van Gaal''

Marc Overmars vindt het bijna onvoorstelbaar dat 'zijn' Ajax zich heeft geplaatst voor de laatste vier van de Champions League. Mede doordat het programma van Ajax bomvol zit dit seizoen.

"Als je de voorrondes meeneemt, hebben we bijna twintig extra wedstrijden gespeeld", aldus Overmars in gesprek met de NOS. De voorbereidingen van Ajax en opponent Juventus waren nogal verschillend.

"Het team van Juventus had de hele week vrij gekregen om zich op te laden, terwijl wij bijna om de drie dagen spelen", zegt de technisch directeur met nog steeds een beetje ongeloof in zijn stem. "We hebben gewonnen van Benfica, speelden gelijk tegen Bayern München, versloegen Real Madrid en deden dat ook nog met een bepaald soort voetbal waar je trots op bent."

Overmars vindt het 'buitengewoon' dat Ajax één van de vier halvefinalisten is. "Dat had eigenlijk niemand meer voor mogelijk gehouden, behalve misschien Louis van Gaal. Hij zei een paar maanden geleden: je kunt het halen. Toen zei ik: nah, je bent niet realistisch, dat kan niet", aldus Overmars. "Ik denk dat dit goede reclame is voor het Nederlandse voetbal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›