Slop erkent: ''We hebben het salarisplafond losgelaten''

0
Slop erkent: ''We hebben het salarisplafond losgelaten''

Jeroen Slop is financieel directeur bij de Amsterdammers en mocht afgelopen week weer een aantal miljoen euro bijschrijven, nadat zijn club de halve finales van de Champions League bereikte. Slop is lovend over zijn mede-directeur Marc Overmars.

"Marc Overmars heeft laten zien dat hij een goede bestuurder is die het walletje bij het schuurtje weet te houden", zegt Slop in een interview met de NOS. "We hebben een stap gezet door de selectie in de zomer te versterken. Dat betekent dat we het salarisplafond ook hebben losgelaten. Een goede investering blijkt renderend te zijn. Daarmee zijn we op een bepaald niveau gekomen, passend bij de prestaties van nu."

Hoewel Ajax veel betaalde voor spelers als Dusan Tadic en Daley Blind, heeft het wel resultaat. "Er wordt meer aan de selectie uitgegeven dan in vroegere dagen. Dat houdt niet op bij dit seizoen, maar dat zal volgend seizoen ook het geval zijn. Alleen maar meer? Dat denk ik zeker, ja", is de voorspelling van de financiële directeur, die al negentig miljoen heeft bijgeschreven door de Champions League.

"We hebben voor de groepsfase ook de kwalificaties gehad. Dat is sportief altijd lastig, maar financieel aantrekkelijk. Dat brengt premies met zich mee. Nu 9,5, tien en twaalf miljoen voor de rondjes na de winter. Dat heeft het totaal op negentig miljoen gebracht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›