Vrees voor FC Twente: ''Je weet dat Ajax-supporters reageren''

0
Vrees voor FC Twente: ''Je weet dat Ajax-supporters reageren''

Er ging deze week een streep door de kampioenswedstrijd van FC Twente bij Jong Ajax. Op last van de autoriteiten is het duel van vrijdagavond afgelast. De gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel vreesden de komst van zeker 1500 FC Twente-supporters.

"Dat die supporters aankondigden om zo verspreid mogelijk te komen en de plek van het feest pas op het allerlaatste moment bekend te maken, zorgt ervoor dat je als autoriteiten geen maatregelen kunt nemen om dat goed te laten verlopen", verklaren bronnen rond de partijen die overleg voerden in TC Tubantia.

Er was echter niets bekend over vechtafspraken tussen supportersgroepen. "Maar als je duizend Twentenaren met vlaggen en sjaals in Amsterdam feest laat vieren, weet je gewoon dat Ajax-supporters daarop reageren. Die zien het als het verdedigen van hun territorium. En daar worden buitenstaanders de dupe van, omdat ze gewond raken of materiële schade oplopen", aldus een betrokkene. 

De autoriteiten waren daarom voor het spelen in de Johan Cruijff ArenA, maar Ajax wilde dat stadion niet afhuren. "En de beslissers van Ajax waren bezig met de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Dat heeft ook een rol gespeeld." Ook de stadions van FC Volendam en Almere City FC kwamen in beeld, maar die clubs spelen allebei thuis. De KNVB komt snel met een nieuwe datum voor Jong Ajax - FC Twente.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›