Higler staat achter keuzes: ''Tagliafico kan zijn arm er niet afhakken''

0
Higler staat achter keuzes: ''Tagliafico kan zijn arm er niet afhakken''

Ook na het zien van de beelden staat Dennis Higer achter zijn beslissingen tijdens FC Groningen - Ajax. De arbiter van dienst had een sleutelrol bij de 0-1 nederlaag voor FC Groningen. 

Zo keurde Higler de goal van Klaas Jan Huntelaar goed, waar men bij FC Groningen dacht aan een overtreding op Tim Handwerker (zie foto). "Ze komen in een fysiek duel terecht. Huntelaar wurmt zich uit dat duel, komt los en maakt een doelpunt. Logisch dat Groningen protesteert, zij dachten dat er misschien een overtreding was gemaakt. Ik zei: geef me even de tijd, dan kan ik praten en luisteren met de VAR, Danny Makkelie. Wij vonden het allebei een geldig doelpunt", aldus Higler bij FOX Sports

Huntelaar kreeg na zijn goal geel, wegens het uittrekken van zijn shirt. Later volgde zijn tweede gele kaart, volgens velen direct rood. "Wij vinden echt: hij geeft een flinke duw, een beetje een beuk, maar hij gebruikt zijn elleboog niet echt als wapen. Hij haalt 'm onhandig naar achteren." Higler erkent dat het een discutabel moment is. "Daarom hebben we het even teruggekeken. Maar wij vinden het een tweede gele kaart."

Tot slot gaf Higler uitleg over de strafschop die FC Groningen volgens velen had moeten krijgen. "Hij krijgt de bal half op de borst en op de bovenarm. Die is in een natuurlijke houding, dus voor mij was dat absoluut geen strafbaar hands. Danny heeft het gecheckt. Als de bal tegen de onderarm komt, waarbij de arm veel verder van het lichaam is, dan wordt het eerder strafbaar. Maar die jongen kan zijn arm er niet afhakken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›