VIDEO | Samenvatting: Ajax boekt overtuigende zege op FC Utrecht

Ajax heeft vandaag een gigantische stap gezet in de strijd om de landstitel in de Eredivisie. De Amsterdammers hadden vandaag na een lastige openingsfase geen kind aan FC Utrecht dat het moeilijk krijgt een goede uitgangspositie te vinden in de play-offs om Europees voetbal. Dit, terwijl PSV verloor in Alkmaar bij AZ.

FC Utrecht tekende voor de openingstreffer, na een bliksemstart stond het binnen een minuut al 0-1 voor de bezoekers. Boussaid maakte de goal. Daarna nam Ajax het heft in handen en speelde daarbij ook een uitstekende eerste helft, met Ziyech als absolute uitblinker. In de 14de minuut stond het al gelijk na een goede goal van Huntelaar. Vlak voor het rustsignaal was het van de Beek die er zelfs voor zorgde dat de Amsterdammers met een voorsprong de kleedkamer in gingen.

De tweede helft begon ietwat kwakkelend voor Ajax dat Utrecht wat kansen zag creëren. In de 75ste minuut bekroonde Tadic zijn toch al fantastische seizoen met de bevrijdende 3-1. Ook de 4-1 kwam op zjin naam, middels een penalty nadat Ziyech werd gevloerd in het strafschopgebied. 4-1 was dan ook de eindstand, wat Ajax officieus kampioen maakt. PSV verloor namelijk met 0-1 in Alkmaar, het verschil in doelsaldo is dermate groot dat Ajax voorzichtig mag beginnen te juichen.