Overmars bevestigt interesse Bergwijn: ''Dan meld ik me bij PSV''

0
Overmars bevestigt interesse Bergwijn: ''Dan meld ik me bij PSV''

Ajax wil Steven Bergwijn deze zomer daadwerkelijk wegplukken bij PSV. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt de Amsterdamse interesse in de 21-jarige vleugelaanvaller.

"Hij is een interessante speler. Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV, zoals het hoort", zegt Overmars tegenover De Telegraaf. De transfer houdt mogelijk verband met het aanstaande vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. "Bij ons staat het aantrekken van Nederlandse spelers op één."

Een bewuste keuze, meent Overmars. "We kunnen geen hele selectie met Zuid-Amerikanen formeren. Het is niet zo moeilijk. Je kijkt welke poppetjes er in het Nederlands elftal zitten en wat er mogelijk is. Het is heel belangrijk om een Nederlands gezicht te houden", besluit hij.

"We willen - als het kan - continu in de Champions League spelen", vervolgt hij. "Daarom kijken we goed om ons heen. De rvc heeft een berekening gemaakt, een keurig financieel plaatje voorgelegd, waarmee ik wel uit de voeten kan. Maar we verwachten vanuit onze eigen jeugd ook veel van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. En Onder 17 hebben we een heel goede lichting."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›