Ajax domineert elftal van het jaar; De Jong speler van het jaar

Frenkie de Jong is uitgeroepen tot Eredivisie-speler van het jaar, maakt FOX Sports donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Een mooie prijs voor de Ajacied, die de overstap maakt naar FC Barcelona.

Als speler van het jaar is De Jong vanzelfsprekend opgenomen in het elftal van het jaar, dat gedomineerd wordt door Ajax en PSV. Naast De Jong zijn ook André Onana, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic opgenomen in de selectie. Ook nummer twee PSV heeft enkele spelers afgeleverd. Denzel Dumfries, Angelino en aanvalsleider Luuk de Jong zijn verkozen. Angelino is bovendien verkozen tot Eredivisie-talent van het jaar.

Martin Odegaard (Vitesse) is de enige speler die niet onder contract staat in Eindhoven of Amsterdam. Wellicht staat hij volgend seizoen wel onder contract bij Ajax. De Amsterdammers hebben naar verluidt interesse in de diensten van de Noor.

Dit jaar is er ook een reservebank voor het elftal van het jaar. Nicolas Tagliafico (Ajax), Nick Viergever (PSV) en Steven Bergwijn zijn de afgevaardigden van de top-twee. Ook Marco Bizot (AZ), Nasser El Khayati (ADO Den Haag), Thulani Serero (Vitesse), Younes Namli (PEC Zwolle), Adrián Dalmau (Heracles Almelo) en Steven Berghuis (Feyenoord) krijgen een eervolle vermelding.

Het team van het jaar: André Onana (Ajax); Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Daley Blind (Ajax), Angelino (PSV); Lasse Schöne (Ajax), Martin Odegaard (Vitesse), Frenkie de Jong (Ajax); Hakim Ziyech (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Dusan Tadic (Ajax).

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand