Te Wierik blikt terug: ''Je merkte dat Tadic daar boos om werd''

0
Te Wierik blikt terug: ''Je merkte dat Tadic daar boos om werd''

Ajax werd dit seizoen kampioen van Nederland en Dusan Tadic had met zijn talloze doelpunten en assists een groot aandeel in het succes. De vleugelverdedigers in de Eredivisie zijn vol lof over de creatieve aanvaller uit Servië. 

"Het is niet makkelijk om tegen hem te spelen, je zou bijna zeggen dat hij te goed is voor de Eredivisie", vertelt Jonas Svensson (AZ) tegenover Voetbal International. "Hij komt veel aan de bal in de zone waar je hem liever niet aan de bal ziet. En als hij de bal dan eenmaal heeft, is Tadic intelligent."

Mike te Wierik weet dat de Serviër ontzettend afgetraind is. "In een persoonlijk duel voelde ik zijn buikspieren, die zijn keihard", verklapt hij. "In onze thuiswedstrijd tegen Ajax hebben we het ze wel moeilijk gemaakt. We kozen ervoor ze keihard aan te pakken, je merkte dat Tadic daar boos om werd. Hij riep dat we geen respect voor Ajax hadden, wat natuurlijk niet waar is", benadrukt Te Wierik. 

Glenn Bijl was naar eigen zeggen 'vreselijk irritant' om hem af te stoppen. "Bij ons op het kunstgras leek Tadic wat minder beweeglijk dan normaal, het leek wel dat hij niet lekker in de wedstrijd zat", blikt de rechtsback terug. "Ik had het lastiger tegen Steven Bergwijn van PSV, die is meer van de dribbel op snelheid, Tadic houdt de bal liever vast. Na een tijdje merkte ik dat hij een beetje om zich heen begon te schoppen, maar dat kon ik me wel voorstellen. Ik was vreselijk irritant", besluit Bijl realistisch, 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›