Traoré: ''Hij spreekt ook Frans, dus hij was mijn eerste vriend''

( 0 reacties)
Traoré: ''Hij spreekt ook Frans, dus hij was mijn eerste vriend''

Lassina Traoré heeft het geweldig naar zijn zin bij Ajax. De talentvolle centrumspits, die een half jaar geleden overkwam van Ajax Cape Town en al acht keer wist te scoren in de Keuken Kampioen Divisie, ging na zijn transfer direct mee op trainingskamp met de eerste selectie. 

"Ik was heel verrast dat ik mee mocht naar Florida én meteen met de grote jongens mee mocht doen", blikt hij terug in gesprek met Ajax TV. "Het was geweldig, ik heb er erg van genoten. Ze hebben me goed geholpen, vooral Onana. Hij spreekt ook Frans, dus hij was mijn eerste vriend", aldus Onana.

De aanvaller uit Burkina Faso maakte in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut. "Het was mijn mooiste moment bij Ajax", vervolgt hij trots. "Ik kan het niet omschrijven, maar het was geweldig. Het was zo’n fijn gevoel, ik kan het niet uitleggen. Ik wist zeker dat ik zou gaan spelen, want we stonden met 4-1 voor en PSV stond achter. Ik wist dus dat ik zou gaan spelen en ik was er klaar voor."

"Ik was een beetje nerveus, want ik had nog nooit voor zoveel mensen gespeeld. Maar het was mooi", benadrukt Traoré, die blij is met zijn eigen ontwikkeling bij de club uit Amsterdam. "Ik heb geleerd om een prof te zijn, om een winnaar te zijn. Als je hier niet wint, zie je het de volgende dag aan ieders gezicht en voel je dat. Ik ben nu onderdeel van een winnend team, je moet gewoon winnen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›