Blind legt uit: ''Ik hoorde het Frenkie de Jong ook al zeggen''

0
Blind legt uit: ''Ik hoorde het Frenkie de Jong ook al zeggen''

Volgens Daley Blind is het geen wonder dat de spelers van Oranje niet okselfris aan de aftrap stonden tegen Portugal. Afgelopen donderdag speelde het Nederlands Elftal nog een verlenging tegen Engeland.

"Ik hoorde het Frenkie (de Jong, red.) net ook al zeggen: die 120 minuten hakten er wel in, ja", vertelt Blind na de 1-0 nederlaag tegen Portugal in gesprek met de NOS. De Portugezen kwamen woensdag al in actie en konden een dag langer rusten. "Zo'n hersteldag extra kan je dan wel gebruiken."

Of Blind het vervelend vond dat hij na de titel met Ajax een aantal weken vrij had? "Nou, ik vond het wel even lekker. Zeker na de feestjes die we hebben gehad na het kampioenschap was het fijn om even je kop leeg te maken. Ik voelde me ook wel fit, maar als je na een paar weken gelijk 120 minuten speelt en een paar dagen later wéér moet spelen... Misschien kunnen ze in de toekomst beter dinsdag en woensdag aanhouden voor de halve finales."

Ondanks de nederlaag kijkt Blind met een goed gevoel terug op de Nations League. "We hebben in de Nations League een fantastische campagne gedraaid, we hebben grote teams verslagen. Helaas vandaag niet, maar als je ziet waar we vandaan zijn gekomen hebben we zeker iets positiefs en heel goeds neergezet. Nu zullen we teleurgesteld en boos zijn, maar we kunnen met de kop omhoog uitkijken naar het volgende jaar", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›