''Hebben het amper over De Jong gehad: de verdienste van Portugal''

0
''Hebben het amper over De Jong gehad: de verdienste van Portugal''

Het Nederlands Elftal heeft niet weten te imponeren in de finale van de Nations League tegen Portugal. Met name het aanvalstrio Steven Bergwijn, Memphis Depay en Ryan Babel stelde Shaka Hislop, oud-doelman van Manchester United, zwaar teleur.

"Ze hadden geen antwoord op het iets agressievere Portugal. De aanvallers stelden zwaar teleur. Memphis week steeds uit naar zijkant, maar gooide ballen op goed geluk in de zestien. Bergwijn en Babel voegden ook echt niets toe", vertelt hij als analist bij ESPN

"En wanneer Oranje het middenveld er wat meer bij betrok, vond Portugal daar vrij eenvoudig een antwoord op", vervolgt Hislop. "Portugal deed exact wat het moest doen en ontmantelde Oranje zoals maar weinig ploegen dat recentelijk is gelukt."

Hislop vond Portugal een stuk beter spelen dan Nederland. "We hebben het amper over Frenkie de Jong gehad en dat is de verdienste van Portugal. Ze speelden veel positiever dan in 2016, of zelfs dan tegen Zwitserland in de halve finale van een paar dagen geleden. Ze hebben Oranje verstikt", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›