Portugal maakt De Jong onschadelijk met meesterplan: ''Was duidelijk''

( 0 reacties)
Portugal maakt De Jong onschadelijk met meesterplan: ''Was duidelijk''

De Portugese bondscoach Fernando Santos is trots op zijn elftal. De Portugezen voerden zijn tactische plan perfect uit en dat resulteerde in de winst van de Nations League. 

"De Jong speelt normaal gesproken iets meer aan de linkerkant van het middenveld, in de buurt van Bruno Fernandes. Marten de Roon speelt dichter bij William Carvalho", legt Santos na afloop uit op de persconferentie. "We waren ons bewust van de kwaliteiten op het Nederlandse middenveld en van De Jong. Hij is een spelmaker met veel potentie."

"We moesten er dus alles aan doen om te voorkomen dat De Jong aan de bal zou komen, dat was wel duidelijk", vervolgt Santos. "Dat hebben we goed gedaan. De Jong kreeg geen vrijheid, waardoor Oranje niet aan het voetballen kwam. We hebben goed verdedigd, maar ook heel wat kansen gecreëerd."

Voor Santos was het zijn tweede prijs met Portugal. Het EK 2016 werd ook al veroverd. "Dit is de eerste editie van dit toernooi, ik weet zeker dat het een klassieker gaat worden. Elk land uit Europa doet mee. We hebben geschiedenis geschreven", aldus Santos.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›