Hiddink: ''Hij begon als een kalf dat los op de benen stond''

0
Hiddink: ''Hij begon als een kalf dat los op de benen stond''

Het Nederlands elftal verloor zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal, maar Guus Hiddink is desondanks vol lof over de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. De oefenmeester ziet dat er veel kwaliteit aanwezig is. 

"Het is een genot om de ontwikkeling van deze groep te volgen", vertelt hij op de website van Voetbal International. "Van de routiniers zijn Wijnaldum en Van Dijk perfecte voorbeelden. Zij zijn in hun carrière stapsgewijs naar een internationaal topniveau gegroeid", constateert Hiddink. 

"De jonkies van Ajax hebben een spoedcursus topvoetbal gehad", vervolgt hij enthousiaast. "Het feit dat ze in een korte tijd zó veel beter zijn geworden, tekent hun intelligentie. Gasten als De Ligt, De Jong en Van de Beek leren hun lessen snel en ze zijn heel bewust met hun sport bezig."

"Bij sommige talenten blijk je als coach valse hoop te koesteren, gebaseerd op hun potentieel, wachtend tot het er eindelijk uitkomt. Bij deze jongens is dat heel anders. De Ligt begon als een kalf dat los op de benen stond en in no time is hij een verdediger van topklasse geworden", aldus Hiddink. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›