Blind enthousiast: ''Zij hebben met Ajax enorme stappen gemaakt''

0
Blind enthousiast: ''Zij hebben met Ajax enorme stappen gemaakt''

Het Nederlands elftal verloor zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal, maar Danny Blind is desondanks vol lof over de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. De voormalig Ajacied ziet dat er veel kwaliteit aanwezig is. 

"Oranje heeft momenteel een goede mix van spelers in verschillende leeftijdscategorieën", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "De groep tussen 25 en 30 jaar is ruim vertegenwoordigd, met basisspelers als Van Dijk, Wijnaldum, Blind, Cillessen en Memphis. Dat is de kapstok van de ploeg, met daarbij een aantal jonge jongens met exceptionele kwaliteiten", aldus Blind. 

"Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben met Ajax in de Champions League enorme stappen gemaakt, Steven Bergwijn ontwikkelde zich goed bij PSV", vervolgt hij. "Daar kwamen de interlands tegen toplanden in de Nations League nog eens bovenop. Ik denk dat niemand twee jaar geleden kon voorspellen dat het Nederlandse voetbal nu op dit punt zou zijn aanbeland", beseft Blind. 

"De kern van Oranje bestaat uit jongens met pure kwaliteit", constateert hij. "Met deze groep kan je weer leidend en dominant zijn in het veld. Zoals we dat het liefst zien in Nederland. Dit Oranje heeft tegen absolute toplanden bewezen dat het in de huisstijl succesvol kan zijn. Het plezier en de trots die de ploeg en de staf uitstralen, hangen samen met die resultaten. Centraal staat het geloof in eigen kunnen. En dat geloof is zeer groot op dit moment", besluit Blind.  

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›