Advocaat deelt compliment uit: ''De Jong maakt nu het verschil''

0
Advocaat deelt compliment uit: ''De Jong maakt nu het verschil''

Het Nederlands elftal verloor zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal, maar Dick Advocaat is desondanks vol lof over de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. De oefenmeester ziet dat er veel kwaliteit aanwezig is. 

"Deze spelersgroep zit goed in elkaar", legt hij uit op de website van Voetbal International. "In grote lijnen is dit dezelfde spelersgroep die ik in mijn laatste jaar als bondscoach had. Waarmee we destijds ook al een aardige zegereeks hebben neergezet", blikt Advocaat terug. 

"Het verschil is dat sommige jongens zich afgelopen seizoen flink hebben ontwikkeld en dat Frenkie de Jong nu het verschil maakt", vervolgt hij over de sterkhouder van Ajax. "Het belangrijkste moet natuurlijk nog komen. De Nations League is interessanter dan oefenwedstrijden, maar bij de EK-kwalificatie gaat het er pas écht om", benadrukt Advocaat. 

"Het spel ziet er in iedere geval goed uit, het is plezierig om naar te kijken. Dit is goed voor het hele Nederlandse voetbal, inclusief het trainerskorps", beseft hij. "Tijdens de mindere periode merkte je meteen dat de vraag naar Nederlandse coaches in het buitenland afnam. We mogen dus allemaal heel gelukkig zijn met de huidige ontwikkelingen." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›