''Frenkie de Jong is daar voor mij de verpersoonlijking van''

0
''Frenkie de Jong is daar voor mij de verpersoonlijking van''

Het Nederlands elftal verloor zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal, maar Bert van Marwijk is desondanks vol lof over de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. De oefenmeester ziet dat er veel kwaliteit aanwezig is. 

"Johan Cruijff zei ooit dat als je klein bent, je creatief en een beetje arrogant moet zijn om te kunnen uitblinken", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Uit mijn eigen spelerstijd weet ik nog precies wat hij daarmee bedoelde. Met die flair veroverde Ajax de wereld en als tegenstander voelde je het zelfvertrouwen van mannen als Cruijff, Krol, Swart en Neeskens", blikt Van Marwijk terug. 

"Een vergelijkbare positieve vorm van arrogantie zie ik nu ook bij Oranje", vervolgt hij. "Frenkie de Jong is daar voor mij de verpersoonlijking van. Hij straalt in alles uit: Geef mij die bal maar, ik ga het regelen. En het maakt voor hem geen enkel verschil of hij nou op het buurpleintje voetbalt of in een bomvol stadion. Die flair binnen de ploeg is het eerste wat me opvalt als ik ze zie spelen", aldus Van Marwijk. 

"Kwalitatief hebben we nu een zeer goede generatie, met op veel posities Europese topspelers", constateert hij. "En met een bondscoach wiens hele houding en persoonlijkheid me zeer aanspreekt. Koeman is een no-nonsensecoach. Hij maakt logische keuzes en roept geen gekke dingen", besluit Van Marwijk over de inbreng van de ervaren oefenmeester. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›