'Hij was al de man en dat wordt alleen nog maar erger''

Ajax-uitblinker Hakim Ziyech is momenteel met Marokko ter voorbereiding op de Africa Cup op pad en volgens Ali Boussaboun is hij erg geliefd in het land van zijn herkomst.

"Hij is verschrikkelijk groot in Marokko. Ik ben kom er geregeld en je merkt het aan de cafépraat, hoe men op straat over hem spreekt. Hij is het gesprek van de dag, als het over Marokko gaat, gaat het over Hakim Ziyech", begint Boussaboun bij FOX Sports. Zelfs de fans waren boos op de bondscoach na de ruzie met Ziyech. "Ze hebben de bondscoach echt vervloekt. Dat werd honderd procent in de schoenen van de trainer geschoven, ja."

Volgens de Marokkaan heeft Ziyech dat altijd laten zien in het nationale elftal. "Dat is bevestigd nadat hij terugkwam en in de ene na de andere wedstrijd wist te scoren. Hij is enorm belangrijk en dat bewijst hij keer op keer. Hij wordt alleen maar groter en groter, dat wordt nog eens versterkt door het succes van Ajax. Je hoort de geruchten dat Bayern München, Liverpool en Real Madrid geïnteresseerd zijn. Hij was al de man en dat wordt alleen maar erger."

Volgens Boussaboun ligt er veel druk op de schouders van de Marokkaanse elf. "Het positivisme is heel groot. Er heerst een gevoel van: geen excuses nu. Marokko heeft een brede selectie, ze hebben spelers uit de Eredivisie en Bundesliga thuis kunnen laten. De bondscoach heeft de Afrika Cup al gewonnen met twee verschillende landen. Er wordt verwacht dat Marokko de finale haalt. Als ik naar Marokko kijk, denk ik niet dat er een land op de Afrika Cup is dat zo'n brede selectie heeft", aldus de voormalig profvoetballer.

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand