Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten in ruime zege Oranje Scherpen en Schuurs met Jong Oranje in extremis langs Engeland Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland Ten Hag praat met Klopp en Guardiola: ''Ze weten hoe Ajax speelt'' VIDEO | Mazraoui scoort voor Marokko, maar raakt geblesseerd

KNVB draait beslissing terug: tóch geen Eredivisie op zondagavond

( 0 reacties)
KNVB draait beslissing terug: tóch geen Eredivisie op zondagavond

Er zullen dit seizoen in de Eredivisie tóch geen wedstrijden op zondagavond worden ingepland. Dat heeft Jan Bluyssen op de website van de KNVB bevestigd. De voetbalbond meldde eerder vandaag nog dat er elke speelronde een wedstrijd om zondag 20.00 uur zou worden gespeeld.

"Eén van de vernieuwingen behelsde het invoeren van een wedstrijd op zondagavond 20.00 uur, met als insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen op de website van de KNVB.

"In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip, maar dit had altijd gebruikt kunnen worden voor clubs die terugkomen van een verre uitwedstrijd in de Europa League. Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen", aldus Bluyssen.

De KNVB kan echter niet uitsluiten dat er incidenteel een wedstrijd op zondagavond zal plaatsvinden. "Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›