''De uitstraling van Ajax is gigantisch na afgelopen seizoen''

( 0 reacties)
''De uitstraling van Ajax is gigantisch na afgelopen seizoen''

FC Twente merkt, net als diverse andere clubs in Nederland, dat er de nodige talentvolle jeugdspelers worden weggekaapt door de topclubs. Eric Weghorst, het nieuwe hoofd opleidingen van FC Twente, baalt, maar snapt de marktwerking.

"PSV en Ajax trekken bij hun zoektocht naar spelers het hele land door en dat is vanuit hun positie logisch", beseft Weghorst in gesprek met TC Tubantia. "Vooral de uitstraling van Ajax is gigantisch op de jeugd na het afgelopen seizoen."

Toch is Weghorst geen voorstander van het weghalen van jonge spelers uit hun sociale omgeving. "Families worden op die manier uit elkaar gehaald. Ik ben van mening, dat als je echt goed bent, je later alsnog de stap kunt maken", aldus Weghorst, die echter ook blij is dat Ajax aanklopt in Enschede.

"Het is voor de opleiding een compliment dat de grote clubs onze spelers weer weten te vinden", meent hij. "We moeten er nu naar toe dat we die jongens een plaatje kunnen aanbieden, waardoor we ze kunnen houden, omdat ze weten dat ze later ook via FC Twente hogerop kunnen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›