Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme ''Ajax is hard op weg het Bayern München van Nederland te worden'' Ten Hag roemt 'wervelend' Ajax: ''Dat is moeilijk te verdedigen'' BREAKING | Ajax hekelt uitspraken van UEFA en stapt naar CAS VIDEO | Samenvatting: Sierhuis helpt Jong Oranje aan nipte zege

Onana roemt tweetal: ''Ze speelden hoger dan iedereen hier''

( 0 reacties)
Onana roemt tweetal: ''Ze speelden hoger dan iedereen hier''

Onlangs werden Patrick Kluivert en Clarence Seedorf aangesteld als de technische staf van Kameroen en dat is goed nieuws voor André Onana. De Ajax-goalie is daardoor vaste keeper in de nationale selectie.

"Seedorf en Kluivert hebben gezorgd voor professionalisering", begint Onana in gesprek met Voetbal International. "Ik zie en voel het verschil met mijn vorige periode bij de nationale ploeg. Er heerst teamspirit en duidelijkheid, in de begeleiding zijn er stappen gemaakt en ze snappen wat er in onze hoofden omgaat."

Onana is vooral tevreden over het gedrag van beide coaches. "Ze zijn de coaches en dus zijn ze de baas. Tegelijkertijd voel je dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in hun spelers. Ook in de dingen buiten de nationale ploeg om. Op voetbalgebied hebben ze het voordeel dat ze zelf op het allerhoogste niveau hebben gespeeld. Hoger dan welke speler hier dan ook."

"We leren niet alleen van wat ze ons vertellen, ze kunnen het óók op een perfecte manier voordoen. En omdat ze zelf hebben ervaren hoe je onder druk moet presteren, weten ze hoe ze die druk bij ons kunnen weghalen", vervolgt Onana. "Voor mij voelt het werken met grootheden als Seedorf en Kluivert als een droom."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›