Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten in ruime zege Oranje Scherpen en Schuurs met Jong Oranje in extremis langs Engeland Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland Ten Hag praat met Klopp en Guardiola: ''Ze weten hoe Ajax speelt'' VIDEO | Mazraoui scoort voor Marokko, maar raakt geblesseerd

Oranje Leeuwinnen pakken groepswinst tegen hoger gerangeerd Canada

( 0 reacties)
Oranje Leeuwinnen pakken groepswinst tegen hoger gerangeerd Canada

De Oranje Leeuwinnen hebben donderdagavond wederom weten te winnen op het WK Vrouwen. De Canadezen staan hoger op de wereldranglijst, maar Oranje was dus toch te sterk. Lineth Beerensteyn en Anouk dekker waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van Sarina Wiegman.

Al in de eerste paar minuten leken de Oranje Leeuwinnen al op achterstand te komen, nadat Van Dongen uit de rug werd gelopen en een overtreding beging. De scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip, maar de VAR besloot anders en gaf aan dat het een vrije trap was. Vlak voor rust waren het Vivianne Miedema en Van de Donk die grote kansen kregen, maar de bal wilde er niet in.

In de 54e minuut was het Dekker die de bal binnenkopte na een goede vrije trap van de sterk spelende Sherida Spitse. Slechts vijf minuten later was het alweer gelijk na een goede goal van Sinclair. Wiegman besloot te wisselen en bracht Jill Roord en Beerensteyn. De laatstgenoemde lijkt een goudenwissel. Zij tikte de bal goed binnen na een goede voorzet van Van Lunteren.

Voor Renate Jansen was het duel een bijzondere. De speelsters van FC Twente Vrouwen maakte haar eerste minuten op dit WK. Met deze winst zijn de Oranje Leeuwinnen eerste geworden in de poule en treft het Japan in de knockout-fase.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›