Cerny eerlijk: ''Ik wilde een stap omhoog maken''

0
Cerny eerlijk: ''Ik wilde een stap omhoog maken''

Vaclav Cerny is definitief vertrokken uit Amsterdam. De Tsjech heeft gemengde gevoelens over het vertrek bij Ajax. De aanvaller heeft lang de kans gehad om door te breken, maar stond nooit vast in de basisopstelling, tot teleurstelling van hem zelf.

"Ik zit al best wel lang bij de selectie, alleen ik ben nooit écht doorgebroken voor mijn gevoel. Een basisplaats veroveren, dat is iets wat je echt graag wilt", legt Cerny in gesprek met Ajax TV. "Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Ik ben nu 21 en ik denk dat dit het juiste moment is om ook aan mezelf te denken en proberen ergens anders te vlammen."

Cerny had meerdere keuzes, maar de keuze was snel gemaakt. "Ik wilde het liefst in Nederland blijven. Ik ben hier opgegroeid. Ik zit hier bijna zes jaar en voel me hier thuis. Utrecht had al best lang interesse en ik had een hele goede klik met de mensen daar. Het plan is duidelijk. Ze willen iets gaan bereiken en dat lijkt me ook leuk. Voor mij is het een heel goed podium om me weer te gaan ontwikkelen."

"Ik ben op zich wel goed teruggekomen, maar zoals iedereen weet draaide het vorig jaar supergoed bij het eerste elftal. Dan is het gewoon lastig je plekje weer te winnen en te krijgen, Ik moest genoegen nemen met de wedstrijden bij Jong. Ik voel op mijn 21ste dat ik een stapje omhoog moet gaan", aldus Cerny.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›