''Als Neres vertrekt, is er weer een concurrent minder''

0
''Als Neres vertrekt, is er weer een concurrent minder''

Ruben Jongkind is verbaasd over de transfer van Vaclav Cerny. Volgens de voormalig hoofd jeugdopleidingen van Ajax had de Tsjechische aanvaller een grote kans om weer een stapje dichterbij te komen bij de basisopstelling, vooral met het aantal vertrekkende spelers.

"Hij was ontegenzeggelijk een toptalent. Hij had een actie, snelheid, was een teamspeler. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar ik vind het frappant dat hij op zijn zeventiende à achttiende dat hoge niveau haalde en daarna is weggezakt", zegt Jongkind tegenover Ajax Showtime. Jongkind denkt dat het te maken heeft met de situatie toen hij uit huis is gegaan. "Toen is hij minder gaan spelen, minder gaan presteren en geblesseerd geraakt."

Toch ziet Jongkind kansen voor de Tsjech bij Utrecht, vooral als hij zijn kansen gaat krijgen. "Als FC Utrecht hem perspectief voorschotelt en er een serieuze kans is om basisspeler in de Eredivisie te worden, dan snap ik die keuze, al is het niet helemaal logisch om bij Ajax te vertrekken."

Jongkind denkt dat Ajax de komende jaren vooral jongens van buiten de regio zal halen. "Zoveel buitenspelers zijn er nou ook weer niet. En vanuit de jeugd komt er volgens mij ook niet zo gek veel aan vanaf de buitenposities. Als David Neres vertrekt, dan heeft hij een concurrent minder en dan had je net zo goed kunnen blijven. Al wilde Ajax misschien wel dat hij vertrok."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›