''Als Neres vertrekt, dan heeft hij een concurrent minder''

0
''Als Neres vertrekt, dan heeft hij een concurrent minder''

FC Utrecht wist zich maandag definitief te versterken met Vaclav Cerny, maar Ajax heeft wel een terugkoopoptie weten te bedingen. Ruben Jongkind verwacht dat de talentvolle vleugelaanvaller bij de club uit de Domstad goed tot zijn recht zal komen. 

"John van den Brom houdt van jonge spelers en Cerny’s manier van voetballen", legt hij uit in gesprek met Ajax Showtime. "Hij heeft bij AZ gewerkt, waar ook het topsportgebeuren de mindset heel belangrijk zijn. Ik neem aan dat dat hij daar dingen heeft geleerd en die meeneemt naar zijn nieuwe club."

"Als FC Utrecht hem perspectief voorschotelt en er een serieuze kans is om basisspeler in de Eredivisie te worden, dan snap ik die keuze, al is het niet helemaal logisch om bij Ajax te vertrekken", vervolgt het voormalig Hoofd Talentontwikkeling van Ajax. "Zoveel buitenspelers zijn er nou ook weer niet. En vanuit de jeugd komt er volgens mij ook niet zo gek veel aan vanaf de buitenposities", constateert Jongkind. 

"Als David Neres vertrekt, dan heeft hij een concurrent minder en dan had je net zo goed kunnen blijven", meent hij. "Al wilde Ajax misschien wel dat hij vertrok. Hij moet bij FC Utrecht weer opleven en gaan werken aan zijn explosiviteit. Puur qua skills moet het lukken. Als hij zijn mentaliteit hervindt en het niveau uit de A1 kan doortrekken, gaat hij mooie dingen laten zien", besluit Jongkind enthousiast. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›